Det aller første frø, jeg lagde i jorden for fem år siden (vi havde netop købt en 950m2 matrikel) var squash frø. Hvorfor lige squash spørger du måske? og til det svarer jeg: fordi min bedre halvdel havde fået en opskrift på verdens bedste kage – nemlig! nedestående squash kage. Opskriften er siden testet på adskillige børn, voksne og blev sågar serveret til min kandidatfest tilbage i 2006. Så kom ikke her og sig jeg har advaret dig! Den er fantastisk …
Squash kage
3 æg
250 g sukker
2½ dl olie (smagsneutral: vindrue eller rasp)
400 g squash, revet
350 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk salt
2 tsk vanilie
3 tsk kanel
1½ dl solsikkekerner
Fremgangs måde
(Tips: Inden du går igang, kan du med fordel afveje og blande kerner & krydderierne)
– æg og sukker piskes sammen, hvorefter olien og squash blandes i. Mel blandes med bagepulveret og tilsættes under omrøring. Tilsæt de øvrige ingredienser og bag squash kagen i en springform. 190*C (varmluft 150*C) i 35 min (test med en kødnål eller kniv om dejen hænger ved, når du stikker i den)
Afkøl squash kage og lav toppings efter følgende opskrift.
100 g flødeost (fx. philidelphia)
50 g smeltet smør
50 g flormelis
1 tsk vanilie sukker
½-1 tsk kanel
Velbekommen!
Anders Guldberg, #DyrkogSpis
pst…. ikke langt inde i første sæson sæson, fandt jeg ud af at squash kunne bruges til andet end ovenstående. Samtidig med at den (normalt) giver ekstremt højt udbytteplanten på den på top 5 over planter der skal i køkkenhaven hvert år! Se her hvilke andre planter, der også er sikre på at blive udvalgt hvert år
Forspiring