Dyrkning af Basilikum
1 Tip (virker også ved dyrkning af andre krydderurter)
1. køb en plante i Netto
2. Del rodklumpen i 5
3. voks den stor (må ikke tørre ude)
2 Tip (busk din Basilikum)
1. Nip de øverste 2 blade (øverste skud)
2. giv Basilikumen lidt ro
3 Tip (former ved stiklinger)
1. Når basilikum er vel udvokset, kan man knibe stiklinger af kraftige planters hovedskud, der vil kunne slå rod i løbet af et par uger, hvis jordtemperatur og fugtighed er konstant og temperatur er omkring 20°
her er lidt om dyrkning af Basilikum
Der findes 65 arter af basilkum. Denne aromatiske krydderurt (læg mærke duften, der breder sig i køkkenet når basilikumen skylles eller vandes..). Basilkum er en forkællet plante; den skal stå i fuld sol og helst i læ (= vinduskarm eller drivhus). Regnes for en 1årig krydderurt i Norden, mens den i Syden er en flerårig halvbusk der vokser vildt. Basilikum frø spirer efter en uge ved 22°. Jeg formerer altid mine (normale) basilikum efter Netto-trickes, mens Thai-Basilikum, der er kraftigere og, efter min mening væsentlig anderledes i smagen, dyrker jeg fra frø. Basilikum bruges ofte frisk (da den mister smagen ved tørring). Alternativt er kan du opbevare basilikum som en pesto – her er min grundopskrift: Masser af Basilikum + Nødder (mandler eller pinjekerner) + god olivenolie + pænt med salt.
Håber det hjalp dig!!! // Anders Guldberg